Tip en ven     Sitemap  
 

AMMA

 Se Sortiment                                                Tilmeld dig vores nyhedsbrev her!
Ud til Atlanterhavets kyst i den Brasilianske delstat Bahia produceres AMMA Chocolate. Chokoladen er kreeret af den chokoladepassionerede Diego Badaró og hans kærlighed til naturen og kakaotræerne, der gror i regnskoven Atlantic Forest.

 
Den komplette chocolatier
Diego er 5. generation af en traditionel kakaolandbrugsfamilie. AMMA chokoladen dyrkes og produceres, hvor Diego bor. Han ejer 3 økologiske kakaoplantager og planter og dyrker selv de frugtbare kakaotræer, hvis modne frugter han høster i tæt samarbejde med sine ansatte. På den måde er Diego altid engageret i alle trin i chokoladeproduktionen fra kakaobønne til chokoladeplade, hvilket giver en unik mulighed for at skabe en chokolade i pagt med naturen, og som er med til at sikre chokoladens høje kvalitet hver gang. Diego er måske den mest komplette af de nye chocolatiers, som i dette årti netop arbejder ud fra denne ”bean to bar” filosofi.
 

Social forpligtelse
Hos AMMA går 50% af kakaohøsten til gruppen af medarbejdere og fordeles efter indsats. Diego garanterer medarbejderne en tilbagekøbspris markant over markedsprisen, som i praksis sikrer dem en lønfaktor på 1,5 i forhold til et tilsvarende arbejde på normale lønninger. Dette vidner om, at Diego og AMMA også ser kakaoproduktion som en social forpligtelse over for deres medarbejdere.
 
Chokolade Compagniets møde med AMMA
Det var på en rejse til Brasiliens kaffeplantager, at Chokolade Compagniets Søren Sylvest ved et tilfælde hørte om AMMA Chocolate. Det første møde med Diego Badaró var unikt og fængslende og bød på en chokoladesmagning, der overbeviste en garvet chokoladekender om, at verden har fået en økologisk gourmetchokolade, som på alle niveauer kan stå distancen i forhold til traditionelt dyrket og produceret gourmetchokolade. Dette møde viste hurtig en stærk faglig og personlig ”connection” mellem Chokolade Compagniet og AMMA blandt andet i holdningen til, at terroiraftryk skal danne direkte kobling mellem produkt og råvare. Et nyt partnerskab er skabt. AMMA-farmene udgør den største biodiversitet pr. kvadratmeter i verden, og respekten for naturen og jordens livscyklus er 100% i fokus.
 
Aftryk af terroir
Den økologiske AMMA er chokolade skabt af kakaobønner i verdensklasse og ingredienser af den højeste kvalitet. Diego er formentlig den eneste chokoladeproducent i verden, som rister sin kakao på en ombygget kafferister og udnytter alle ristningens parametre. Til produktionen af de mørke chokolader, er der udelukkende brugt kakaobønner og sukker, dvs. at hverken vanille, lecithin eller ekstra kakaosmør er tilsat. De vigtige smagsudviklere i chokoladeproduktionen er fermenteringen, ristningen samt concheringen af bønnerne. Der concheres i max. et døgn, som er længe nok til, at chokoladen får den lækre konsistens og rigtig smag men samtidig ikke længe nok til, at chokoladens terroirudtryk fra regnskoven udviskes.
 
En ny tids chokolade
Amma er en ny tids chokolade, som byder på en unik smag og en ren og ægte chokoladeoplevelse, som vækker alle dine smagssanser.
Diegos kærlighed til naturen og the Atlantic Forest kommer desuden fint til udtryk på emballagen, hvor en linje af trætoppe er symbol på den frodige regnskovs grønne træer.
 
Chokolade Compagniet A/S | Dronning Olgas Vej 30, 2000 Frederiksberg - Danmark
Bricksite.com