Tip en ven     Bookmark and Share     Sitemap  
 

Single Estates & Espresso

Vores udvalg af Single Estates og Espresso kaffer er alsidigt og bredt omfavnende smagsmæssigt. Fælles for dem alle er dog nøje udvalgte kaffebønner, en frisk og lys ristning, som sikrer den bedste smag og højeste kvalitet i koppen.
 
La Minita
La Minita, Tarrazu, Costa Rica
 
 
Aroma: Sødlige frugtnoter, mandarin, clean cup
Smag: Perfekt balance mellem syrlighed og dyb sødme
Mundfølelse: Fyldig med god tyngde
Eftersmag: Behagelig ren og dyb kaffesmag
 
Minita betyder lille guldmine. Plantagen er 300 ha og ligger i 1800 moh. Bill McAlpin har med stor viden og energi udviklet sin plantage til en af de højst respekterede i verden. I skyggen af omhyggeligt bevarede oprindelige træer og andre velegnede skyggetræer som Poro-træet, dyrkes arabica variteterne Caturra, rød og gul Catuaí samt Híbrido. I månederne december til februar håndplukkes de modne bær, hvorefter de gennemgår en unik efterhøstbehandling med talrige kvalitetssorteringer. Kun de bedste 25% af bønnerne godkendes til appellationen Single Estate La Minita. Vi har mellemristet bønnerne, hvilket giver en præcis og ren kaffesmag – Clean Cup. En af verdens absolut bedste kaffer!
Kangocho
Kangocho, Kenya AA Top, Nyeri, Kenya
 
MASSIV FRUGT • TUNG SØDME

Kangocho er et ekstremt kvalitetsorienteret kooperativ med perfekt mikroklima til kaffe. Deres opskrift på god kaffe er organisk rig rød vulkansk jord 1.600 moh, samt færre træer pr. ha, som giver god mulighed for pleje. Omhyggelig protokolstyret efterhøstbehandling inkl. vådfermentering, fulgt op af tørring ved
specielle Kenya metode, African Raised Beds.

Lysristet ved speciel slowroastprofil for at undgå bitterhed og understrege kaffens renhed og frugt.
Elegant frugtig syrlighed, der balanceres af tung sødme. Intens aroma med noter af abrikos.
Klik her for at se en video fra farmen
Gicherori
Gicherori Kenya AA Embu KENYA
 
SØDMEFULD • GUL FRUGT
 
Ved foden af Mount Kenya i Embu-regionen, klods op af junglen og dets vilde dyr, finder vi Kibugu-kooperativet, der består af fem vådmøller, heriblandt Gicherori. Møllen deles af omtrent 850 familier, der dyrker arabica-typerne SL28, SL34 samt Ruiru 11. Under Estate Coffees DirectTrade ® besøg tidligere på året, og ved gentagne smagninger på risteriet, er vi blevet bekræftet i, hvilket smagfuldt og delikat udtryk, kaffen fra årets høst repræsenterer. For at understøtte kaffens potentiale, har vi søgt en lysristning, der resulterer i en kop med udtalt sødme, grape-syrlighed og fylde samt noter af både fersken, nektarin og blommer.
Kianjokoma
Kianjokoma, Kenya AA Top, Ngurueri
 
KENYA KOMPLEKS • VINØS
 
Kenya AA+ er bønner produceret af små familiebrug i det højtbeliggende Kianjokoma område omkring landsbyen Ngurueri i 1.700-1.900 moh på Mount Kenya. Et entusiastisk team af 680 familier dyrker i gennemsnit 300 træer i Murue kooperativet, der har fire vådmøller, hvor dagens friskhøstede kaffe først vådfermenteres og derefter tørres. Kaffen er mellem/mørkristet i profil, som forløser dens komplekse og vinøse smag. Intens Kenya aroma med en utrolig fylde og en markant syrlighed, der balanceres fint af den tunge sødme. Kianjokoma AA kaffen er i år Regional Winner i EMBU regionen.
Sertão Estate
Sertão Estate Carmo do Minas BRASIL

KOMPLEKS • SØD
 
Sertão Estate ligger i Carmo do Minas med et terroir som forguder kaffe, i en lille bjergkæde begunstiget med regn på de rigtige tidspunkter. Sertão er en familiefarm med over 100 års erfaring. Familien har udover kaffe stor succes med kvægdrift, Girolando Cattle. Efter rundrejse og intensiv cupping har ESTATE COFFEE kåret denne enkeltmarkskaffe til årets Brasil kaffe. Sertão Estate har opnået finaleplacering i Cup of Excellence Brasil otte gange. Estate Enkeltmarkskaffen, Lot 617b, er Yellow Bourbon arabica dyrket 1.300 moh. Finmasket håndplukning med opsamling på dug, så kaffebærrene ikke rammer jorden er med til at sikre topkvalitet. Pulped Natural fermentering frembringer optimal fylde og stor sødme.
Jaz
JAZ de Rio Coco, Madriz, NICARAGUA
øko
 
FYLDIG • SØDMEFULD
 
JAZ er en forkortelse for kaffekooperativet Jose Alfredo Zeledon, som ligger i 1.150 moh i det naturskønne San Juan de Rio Coco i bjergene i det nordlige Nicaragua. Kooperativet har i en lang årrække produceret kaffe, som udmærker sig blandt de 50 bedste kaffer i Nicaragua. Kooperativet drives af en stærk bestyrelse i konsensus med navnkundige Formand Edmundo Lopez i spidsen. JAZ anvender Caturra og Rød Bourbon. To Arabica kaffetræer som spiller dynamisk godt sammen. Vi har mellemristet bønnerne for at betone kaffens naturlige karakter: God fyldig kaffe med fløjlsblød syrlighed og noter af chokolade og karamel. Medium styrke.
Segovia
Segovia, Nicaragua
MILD • SØDMEFULD
 
Single Region, Økologisk og Fairtrade certificeret kaffe til en fast, lav pris! Kaffe dyrket i små landsby kooperativer i højlandet Segovia i det nordlige Nicaragua. Efterhøst proces har fundet sted hos vores partner siden 2003, Prodecoop, som har til formål at tilsikre kvalitet og pris for medlemskredsen af små produktionskooperativer. Kopprofilen er en klassisk økologisk og fint balanceret Nicaragua med noter af chokolade i eftersmagen.
Las Gravilias
Las Gravilias,Tarrazu, COSTA RICA
øko
 
MØRKRISTET • KRAFTIG
 
Fabrizio Marins farm ligger 1.500 moh ved landsbyen Frailes, der er indgangsporten til Tarrazu fra San Jose siden. Tarrazu er høje bjerge med et perfekt mikroklima til kaffedyrkning, ofte betegnet som værende for kaffen, hvad Bordeaux er for vinen. Las Gravilias er opkaldt efter Gravileas skyggetræerne, som sikrer tilpas sol og dermed høj kvalitet i kaffen. Man dyrker Arabica typen, Caturra. Under vores Direct Trade besøg var Fabrizio i gang med høsten, og hans mark var klart den mest frodige i området. Dejligt ved selvsyn at konstatere økologiens skønhed fra korn til kop. Kraftig fuldendt kaffe med sødmefulde frugtige toner.
Rio Verde
Rio Verde Bourbon, Sul de Minas BRASIL
 
FLØJLSBLØD • MILD
 
Rio Verde er Estate Coffees egen højtbeliggende mark med 30 år gamle Arabica Yellow Bourbon træer, kendt for deres sødmefulde kaffebønner. En klassisk kaffefarm hvor man dyrker kaffe på halvdelen af arealet, og resten anvendes til skov- og kvægdrift. Rio Verdes kaffetræer blev præmieret med udmærkelsen ‘Cup of Excellence’ i 1999. Vi har valgt at mellem/ mørkriste den vaskede Bourbon kaffe, så den får et fløjlsblødt og storladent udtryk i munden. Rio Verde har en delikat fylde, og dens uhyre fine aromaer henleder tankerne på ahornsirup, pecannødder og mørk chokolade.
Finca Filadelfia
Finca Filadelfia GUATEMALA
 
BALANCERET • FYLDIG
 
Finca Filadelfia er beliggende i Guatemalas central højland omkring den tidligere hovedstad, Antigua. Farmen oprindelse kan dateres tilbage til 1874, og er i dag drevet af efterkommer, Robert Dalton. Under Estate Coffees besøg i landet i april 2013, udmærkede denne kaffe sig blandt mange, ved smagninger. Kaffen er fra en enkeltmark, kaldet La Cupula. Her står kaffetræer af typen Bourbon planet med rødder solidt i den rige vulkanske jord minimum 1.650 m.o.h. I kombination med eksponering af sol, temperaturforhold, nedbør og rette efterhøstbehandling, er denne kaffe en udtryksfuld og værdig ambassadør for klassisk Guatemala- kaffe: fyldig, ren og balanceret med en distinkt syrlighed.
Valparaiso
Valparaiso, Acatenango, GUATEMALA

FYLDIG • DISTINKT TERROIR

Finca Valparaiso ligger 1.524 moh på Blamjuyú-bjerget i Acatenango Valley i Guatemala. Ernesto Perez er agronom og 7. generation på farmen. Han kombinerer familietraditioner med nye trends og kæler særligt for farmens to højstbeliggende marker, som er reserveret til Estate Coffee Copenhagen. De to microlot er nabomarker og god klassisk Guatamala kaffe. Alligevel har de hvert sit distinkte slutudtryk. Se på estatecoffee. dk hvilket lot der aktuelt er i kaffeposerne. Kaffebønnerne mellemristes. Resultatet er en særdeles fyldig kaffe med en god tyngde. Kaffens dynamik balanceres af en elegant syrlighed og noter af letbitre citrusfrugter i eftersmagen.
ESPRESSO 4 ESTATES

ESPRESSO 4 ESTATES
 
ELEGANT • KOMPLEKS

En meget aromatisk espresso med stor kompleksitet og dybde, stor fylde, let bittersød og delikat syrlighed. Espresso 4 Estates er komponeret af Arabica bønner fra enkeltfarme fra vores Single Estate sortiment. For at holde et konstant højt niveau, justerer vi løbende de farme, som indgår i Espresso 4 Estates. Se hvilke farme, der indgår netop nu, på estatecoffee.dk Espresso 4 Estates er en meget alsidig espresso, der både kan nydes som ren espresso og i espressodrikke med moderat mælk, fx Cappucino og Cortado. Især den livlige syrlighed spiller utrolig godt sammen med små portioner mælk, hvor frugten virkelig kommer frem i kaffen. Espresso 4 Estates kan også fint bruges i Caffe Latte eller andre mælketunge drikke.
 
På nuværende tidspunkt består Espresso 4 Estates af:
50% Daterra Sweet (Cerrado Brasilien), 30% Valparaiso (Acatenango Guatemala), 15% Murue (Embu Kenya), 5% Las Gravilias (Tarrazu Costa Rica)
ESPRESSO TRES FLORES
Espresso, Tres Flores, øko

FRISK • SØDMEFULD

Gourmet øko espresso komponeret af grønne bønner dyrket i Fairtrade-certificerede single coops, hvor farmerne daglig har fokus på kvalitet. Derfor betaler vi extra premium udover Fairtrade-tillæg. Mellemristet på espressoskalaen. Ren i smagen. Medium fylde, livlig og sødmefuld espresso kaffe. Espresso Tres Flores er perfekt til økologisk caffe latte. Kan også brygges på stempelkande som god kraftig kaffe. For at holde et konstant højt niveau, justerer vi løbende de kaffer, som indgår i Tres Flores Espresso. Tjek estatecoffee.dk og se præcis hvilke kooperativer, der har leveret kaffe til denne espresso.
Valparaiso Espresso
Valparaiso, Espresso GUATEMALA
 
FRUGTIG • SØDMEFULD
 
Estate Coffees DirectTrade® samarbejde og venskab med Ernesto Perez, har over en årrække udmøntet sig i eksemplariske kaffer, tro mod dets oprindelse. Igen i år, har vi erhvervet høsten fra farmens to højst beliggende nabomarker, der ved selvsyn i 2013 fremstod både frodige og sunde, som et tegn på den kvalitet man møder i koppen. Den vulkanske jordbund og konkrete placering på Blamjuyú-bjerget i Acatenango- distriktet, sikrer ifølge Ernesto en forlænget modningsperiode, der tilgodeser kaffens balance. Vi kan nu med stolthed præsentere en enkeltmarks espresso fra den ene af to marker, La Naranja. Udtryksfuld og garant for den kvalitet farmen hvert eneste år arbejder hårdt for, at vi kan realisere.
ÅRETS ESTATE JULEKAFFE FRA EGEN ENKELTMARK
Rio Verde, Sul de Minas, Brasil

SØDMEFULD • FYLDIG
 
Estate Coffee har forpagtet en af de højest beliggende marker på farmen Rio Verde, 1200 moh. Farmen er grundlagt i begyndelsen af 1800 tallet og drives fortsat af grundlæggerfamilien. Arabicasorten Yellow Catuai har efter nænsom håndplukning gennemgået en ”pulped natural”fermentering, som gør kaffen særdeles sødmefuld og fyldig.
Estate Sampak
Sertaõ fra Carmo do Minas i Brasilien og Vanille sirup fra Routin.
Estate Sampak
Jaz Rio Coco fra Nicaragua og espresso Tres Flores
Chokolade Compagniet A/S | Dronning Olgas Vej 30, 2000 Frederiksberg - Danmark
Bricksite.com